Keddig nyolcvannal, utána százhússzal lehet száguldani Ladány és Kaba között 2017. 10. 26. 11:47

Első forgalomba helyezés a 100-as újabb szakaszának átépítésen: Püspökladány és Kaba között ismét mind a két vágány járható. A tervezett időpontban, elkészült Püspökladány és Kaba állomások között a jobb vágány nyílt vonali szakaszának átépítése, beleértve a teljes felsővezeték-átépítést és az egyelőre ideiglenes biztosítóberendezést is. A három napos hétvége közepén, a Szajol–Püspökladány közötti forgalomba helyezésekhez hasonlóan, a szokásos rendben zajlott az eljárás.

Őszies, ködös időben, de az esőt megúszva vizsgálta a bizottság az elkészült új vágányszakaszt és a kapcsolódó dokumentációt. Majd ezután be is utazták a szakaszt: a GYSEV 333-as Szilijét a Kárpát Vasút egyik mozdonyvezetője vitte. Megállapították, a Püspökladány–Kaba jobb vágány átépítés utáni műszaki állapota a százhúsz kilométer per órás sebességű közlekedésre alkalmas, a biztosítóberendezés üzemszerűen működik, és a felsővezeték is hibátlanul „teljesített”.

A bizottság az elkészült létesítményeket a forgalom felvételére alkalmasnak találta. Technológia-kötöttség miatt negyvennyolc órán keresztül nyolcvan kilométer per órás sebességkorlátozással került forgalomba a szakasz – ez kedden 18 órakor jár le, majd az üzemeltető újabb beutazását követően, a vonalra jelenleg engedélyezett százhúsz kilométer per órás sebesség lép életbe.

2017.10.23 (Forrás: iho.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.