Bemutatkozás

A KÁRPÁT Vasút Vasútüzemi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságot, rövid nevén KÁRPÁT Vasút Kft-t (a továbbiakban: Társaság) 4 magánszemély és egy jogi személy alapította 2008. januárjában. A tulajdonosi struktúra mára kissé átalakult, de a jelenlegi tulajdonosok is alapítók.

A Társaság 100 %-ban magyar tulajdonban lévő Magyarországon belföldi székhellyel rendelkező főtevékenységként vasúti szolgáltatást végző, profitorientált gazdálkodó szervezet.

A Társaság részére a Nemzeti Közlekedési Hatóság 2009-ben adta ki a működési engedélyt országos vontatás szolgáltatás nyújtására. A működési engedély birtokában a Társaság 2010. áprilisában szerezte meg először a vasútbiztonsági tanúsítványt. A Nemzeti Közlekedési Hatóság a vasútbiztonsági tanúsítvány kiadásával felmérte, hogy a Társaság az országos pályahálózaton való működés tekintetében képes megfelelni valamennyi követelménynek.

A Társaság tulajdonosai a vasútbiztonsági tanúsítvány megújítási eljárása előtt a vasútvállalati tevékenység kibővítéséről döntöttek. A tulajdonosi döntés értelmében a Társaság a vontatás szolgáltatási tevékenység mellett országos vasúti árutovábbítási tevékenységet is végezni kívánt.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2017. március 7-én adta ki az árutovábbítási tevékenység végzésével módosított és a vontatási tevékenység végzésére Vasútbiztonsági Tanúsítványt, amely kiterjed a veszélyes árukkal kapcsolatos szolgáltatásokra is.

A Vasútbiztonsági tanúsítvány 2017. 03. 15-től 2021. április 30-ig érvényes.

A Társaság a MÁV Zrt. és a GYSEV Zrt. pályahálózatán országosan végzi vasúti tevékenységét.

A KÁRPÁT Vasút Kft. alap- és kiegészítő szolgáltatásokat végez Magyarország egész területén:

Alapszolgáltatások:

  • vasúti vontatás a Megrendelő vontatójárművével
  • vasúti vontatás a Társaság által bérelt, illetve saját tulajdonú vontató járművekkel
  • vasúti árufuvarozás

Kiegészítő szolgáltatások:

  • tolatásvezetés
  • kocsirendezés
  • egyéb, kapcsolódó, kiegészítő szolgáltatások szervezése, bonyolítása (pld: fékpróba megtartása)

A piaci környezet és Szervezetünk változó szükségleteit és igényeit figyelemmel követve a Társaság által végzett szolgáltatások minőségének biztosítása érdekében 2017. szeptemberében elvégeztette az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti tanúsíttatását.