Minőségi Fejlesztés a KÁRPÁT Vasút Kft-nél

Pályázat fontosabb adatai:

Kedvezményezett neve: KÁRPÁT Vasút Kft.

Projekt címe: Minőségi Fejlesztés a KÁRPÁT Vasút Kft-nél

A szerződött támogatás összege:  41 647 976 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 70%

A projekt befejezési dátuma: 2022.05.30.

Projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00402

A pályázat tartalmi bemutatása:

A KÁRPÁT Vasút Kft. 100 %-ban magyar tulajdonban lévő Magyarországon belföldi székhellyel rendelkező, főtevékenységként vasúti vontatási és árutovábbítási szolgáltatást végző, valamint a társaság tulajdonában lévő vasúti járművek karbantartási tevékenységét végző gazdálkodó szervezet.
A KÁRPÁT Vasút Kft. alapítása óta a vasúti árutovábbítási szektor tagja és felépítése során specializálódott egy meghatározott szolgáltatási szegmens kiszolgálására.

A projekt keretén belül az alábbi területeken kívánjuk a tevékenységünket fejleszteni, javítani:

1. Ingatlanbérlet költségei:
A KÁRPÁT vasút Kft. számára kiemelten fontos, hogy a fővárosban, illetve vonzáskörzetében rendelkezzen telephellyel.

2. Integrált vasútvállalati irányítási rendszer:
Az átlátható, gazdaságos és hatékony működés érdekében a KÁRPÁT Vasút Kft. célja egy vasútvállalati integrált irányítási rendszer bevezetése,információs rendszer bővítése, az elektronikus dokumentáció bővítése, mely egyrészt az információ áramlását gyorsítja, a megfelelő időben rendelkezésre álló adatok feldolgozásának lehetőségével. Másrészt az e-dokumentumok a kedvezőbb költségek mellett környezetvédelmi szempontból is előnyösek. Ezért a társaság törekszik arra, hogy mielőbb minél több területen (megrendelések kezelése, munkaidőnyilvántartás, pénzügy, számlázás) növelje az üzleti folyamatok elektronikus dokumentációval történő támogatását, melyeket egy integrált elektronikus rendszer felépítésével lehet megvalósítani.

3. Vasúti jármű karbantartás eszközei:
A KÁRPÁT Vasút Kft. a fő tevékenységével összefüggésben
végzi jelenleg a saját tulajdonban lévő vasúti vontatójárművek mobil rendszerű és telephelyi karbantartását saját karbantartó személyzettel. Ezzel a tevékenységgel biztosítható a főtevékenység, a vasúti árutovábbítási és vontatási szolgáltatás folyamatos fenntartása. A vasúti jármű karbantartási tevékenység során kiemelten fontos a megfelelő eszközök, szerszámok és berendezések megléte, használata.

4. Oktatások fejlesztése:
A KÁRPÁT Vasút Kft. rendelkezik engedélyekkel a vasútszakmai oktatások szervezésére, megtartására. Kiemelt figyelmet fordítunk olyan eszközök beszerzésére, amelyek az oktatási folyamataink hatékonyságát növelik, illetve megteremtik a lehetőséget a digitális oktatásra való átállásra.