Adatvédelmi nyilatkozat

A 2018.május 25-től kötelezően alkalmazandó GDPR (General Data Protection Regulation – az Európai Unió új adatvédelmi rendelete) számos változást hozott a vállalkozások adatkezelésébe. Ezek többnyire azzal függenek össze, hogy sokkal nagyobb kontrollt kaptak a felhasználók saját személyes adataik fölött.
A változások többek között a hozzájárulási nyilatkozatokra, a hozzáférési és tájékoztatási kötelezettségekre vonatkoznak, amelyek komoly elvárásokat támasztanak – a jogi megfelelés mellett – az informatikával szemben is.

Az információvédelmi eljárások általános szigorításán túl ide tartozik például a betekintés joga: minden adatkezelőnek meg kell tudnia mutatni az adott személynek (lehetőleg géppel olvasható formában), hogy milyen adatokat tárol róla. Eközben természetesen biztosítani kell, hogy az illető csak a saját adatait láthassa. Szintén biztosítani kell a „felejtés jogát”: mindenki kérheti, hogy a róla tárolt adatokat a cég törölje (sőt, erre a lehetőségre fel is kell hívni a figyelmet).
A fenti szempontok alapján elkészítettük az Adatvédelmi Szabályzatunkat, GDPR alapelvek betartásával megerősítjük a személyes adatok kezelésével érintett személyek jogainak biztonságát, ugyanakkor növeljük az adatkezelő cégekbe vetett vásárlói, fogyasztói bizalmat, hiszen az adatalanyok biztosak lehetnek benne, hogy nem történik visszaélés személyes adataikkal kapcsolatban.